Sikkerhedsveste

En sikkerhedsvest skal beskytte ryg og brystkasse ved fald, spark eller fastklemning. Det stødabsorberende materiale i vesten fordeler trykket så skaden minimeres.

Som hos ridehjelme findes der også her en gældende standard og mærkning. Vesten skal både være CE-mærket og have en SS-EN 13158-mærkning for at opfylde kravene. Mærkningen svarer til BETA 2009-standarden. Alle Hööks sikkerhedsveste opfylder de gældende krav.

Sikkerhedsveste findes i sikkerhedsniveauerne 1 til 3, hvor niveau 3 er sikrest og den meste anvendte. Hvis man skal deltage i military- eller springstævner og er pony- eller juniorrytter skal man bærer en niveau 3 vest.

At prøve en sikkerhedsvest

Det er vigtigt, at vesten sidder korrekt og har den rigtige størrelse for at kunne beskytte optimalt. Det er særligt vigtigt, at den ikke er for stor. Når du prøver en vest, er det bedst kun at have en tynd bluse på, så vesten kommer så tæt på kroppen som muligt. Foran skal vesten dække brystkasse og kraveben og gå ca. 2-3 cm. ned over det nederste ribben, dvs. ca. to fingerbredder. Den må ikke genere, når man bøjer sig forover. Rygstykket skal dække fra nakke til haleben. Prøv gerne at sidde i en sadel inden du beslutter dig for vesten. Det er vigtigt, at vesten ikke er for lang, da den så vil gå imod sadlen og skubbes op. Hvilket gør at den både bliver ubekvem og usikker at ride med.

En del veste har markeringer som viser, hvis vesten ikke sidder korrekt. Det kan være farvede velcrobånd eller syninger som ikke skal kunne ses, når vesten er korrekt tilpasset. Ses disse markeringer er størrelsen på vesten ikke korrekt. Vær opmærksom på, at en vest med dårlig pasform beskyttere mindre og rent faktisk kan have modsat effekt.

Opbevare sikkerhedsvesten

Sikkerhedsvesten opbevares korrekt under en konstant temperatur, gerne hængende på en bøjle.

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier