Henter flere produkter...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
BOM!
Webbläsaren du använder är diskad.
Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:
Google Chrome, Safari, Firefox eller Microsoft Edge.
Når du har besluttet dig for at gå til ridning, er det vigtigt at du vælger det rigtige basisudstyr samt det vigtige sikkerhedsudstyr, som skal beskytte dig hvis uheldet er ude. Heste- og ridesport kan være forbundet med risici, men der er meget vi selv kan gøre for at begrænse ulykker og skader. Det første er, at man lærer at håndtere og forstå hesten og det andet er at man vælger det rigtige sikkerhedsudstyr. Man behøver ikke at have det aller smarteste udstyr eller det sidste nye ridetøj eller sko for at kunne ride - men mange gange bliver det faktisk nemmere hvis vi anvender netop det tøj og de sko som producenterne har udviklet til formålet.
\\r\\nVi begynder tættest kroppen. Det at vælge det rigtige undertøj kan rent faktisk bidrage til en bedre ridetur. Som kvinde er det f.eks. vigtigt at du har en god sport-bh, der både støtter barmen og din ryg. Trusser og andre underbenklæder bør ikke have nogle sømme som kan gnave, når du sidder i sadlen.
\\r\\nMan kommer nemt til at svede både under ridningen og af staldenarbejdet, så derfor er det en fordel at have noget på inderst, der er lavet af et funktionsmateriale, så fugten transpoteres væk og du ikke bliver kold. Den trøje eller jakke som du har uden på, bør også have en fugttransporterende egenskab, så du holdes tør og varm. Vælg gerne tøj som er blødt, behageligt og kropsnært, da stort og poset tøj ikke anbefales, da du mister følingen og din eventuelle underviser har svært ved at se din opstilling. På jakker som er forsynet med hætter er det af sikkerhedsmæssige årsager bedst at disse er letaftagelige, hvis f.eks en gren uheldigvis skulle sætte sig fast i hætten, når du rider ude.
\\r\\nRidebukser sidder godt og mindsker risikoen for gnavsår og afhængigt af materialet kan de også få dig til at sidde bedre og roligere i sadlen. Ridebukser skal sidde godt til for at undgå folder som kan give dig gnavsår. Sømmene på ridebukser er også placeret således at de ikke skal kunne genere. Ridebukser kan være lavet i mange forskellige materialer: bomuld, polyester, micropolyamid og elastan er nogle af de mest almindelige.
\\r\\nRidebukser kan være med fuldskind, knæskind eller helt uden skind. Dem med fuldskind giver generelt et bedre greb i sadlen, mens nogle føler at de kommer dybere ned i sadelen helt uden skind eller med en knæskindsbuks. Det er en smagssag.
\\r\\nRidebuksen er oprindeligt tænkt at skulle bruges sammen med ridestøvler, men idag bruger vi dem også med ridesko og leggins/støvleskafter. Har du derimod en jodhpur-/islænderbuks så har du kun brug for en ridsko. Jodhpur-/islænderbukser er nemlig længere og lidt bredere forneden. Mange har også en strop som skal placeres under foden for at undgå at buksebenet glider op, når du sidder på hesten.
\\r\\nDer findes også forskellige overtræksbukser, der kan holde dig tør og varm eller holde stævnebukserne rene. Chaps er praktiske og enkle at tage udover ridebukserne. Det er faktisk muligt at tage dem af eller på mens du sidder på hesten! De fleste chaps er lavet i ruskind eller nappa (glat skind), men der findes også nogle der er lavet af vandtæt nylon og de fungere rigtigt fint i regn og blæst.
\\r\\nOm vinteren kan man også bruge thermoridebukser, som man enten har uden på ridebukserne eller uden over f.eks. et par thermoleggings. Fordelen ved thermoridebukser i forhold til almindelige overtræksbukser er at disse normalt er forsynet med lynlåse hele vejen ned af begge ben, hvilket gør at det er nemmere at tage dem af og på. De bør desuden være forsynet med fuldskind, så du sidder bedre fast i sadlen.
\\r\\nBrugen af handsker under det daglige arbejde med hestene og i stalden er en god måde at beskytte sine hænder på. Man kommer nemt til at \\\"brænde\\\" sig på trækketovet, hvis man går med en hest som pludselig forsøger at komme væk. Hvis du også rider med handsker, så brug en så blød handske som muligt for optimal kontakt med tøjlen. Om vinteren er trefingervanten rigtig god og varm til rideturen.
\\r\\nNår man rider kan man nogle gange have brug for et ekstra hjælpemidddel i form af pisk eller sporer. Begge dele findes i flere forskellige typer, længder og størrelser for at kunne passe både dig og hesten. Hverken pisk eller sporer må bruges til afstrafning af hesten. Begge dele er udelukkende et hjælpemiddel til at forstærke/tydeligøre dine hjælper. Dette må vi aldrig glemme! Skal du deltage i et stævne eller en konkurrence, så er det vigtigt at du tjekker reglerne i det pågældende stævnereglementet inden.
\\r\\nLad aldrig dit sikkerhedsudstyr ligge i solen, f.eks på hattehylden i en bil, da solens stråler kan påvirke materialet i udstyret.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:233\":{\"id\":233,\"name\":\"Ridestøvler og ridesko\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nOm man foretrækker ridestøvler eller ridesko er lidt en smagssag. Ridestøvler findes i mange forskellige modeller og prisklasser. Når man begynder at gå til ridning og måske ikke vil ofre det helt store på udstyr kan en kunstlæderstøvle være rigtig god. Den er også ideel til børn som stadig vokser. Kunstlæderstøvlen er desuden vedligeholdelsesfri og tåler vand i modsætning til en læderstøvle, der jævnligt skal pudses og plejes.
\\r\\nHvilken model støvle man vælger, afhænger naturligvis af hvad man bedst kan lide og hvilken der føles mest komfortabel. Rider man stævner, kan det dog også have stor betydning for valget af støvler. Dressurstøvler er traditionelt stive i skaftet og de helt dyre modeller har oftest lynlåsen placeret foran på indersiden. Spring- og allroundstøvlerne er normalt mere bløde og behagelige. De har oftest snører foran på foden og en gennemgående lynlås bag på. Når du vælger støvler, så må de gerne være lidt til den høje side, da de vil synke sammen, når de først er gået til. Det synes ikke pænt, hvis støvlen ikke er høj nok. Hvis det i starten føles meget ubehageligt med de høje skafter, så kan man anvende en korkkile, og derved undgå gnavsår i knæhaserne.
\\r\\nRidestøvler giver en bedre støtte til schenklen end ridesko, men vil man helst have en ridesko så kan man komplettere denne med leggins/støvleskafter, så får man et støvlelignende udseende. Fordelen ved denne kombination er, at den oftest er billigere og det er betydelig lettere at finde noget som passer perfekt både på foden og benet, hvis man ikke passer standardstørrelserne.
\\r\\nOm vinteren, når man bruger lidt kraftigere og grovere fodtøj, kan det være nødvendigt at skifte stigbøjlerne til en større størrelse for at undgå at foden sidder fast i bøjlen.
\\r\\nVær opmærksom på at både ridestøvler og ridesko kun bør anvendes når du rider og ikke i stalden, da hverken såler, sømme eller lynlåse har godt af at komme i kontakt med f.eks. mudder og hestemøg.
\\r\\nUnder staldarbejde og den daglige omgang med hesten, anbefales det at anvende robuste sko med kraftige såler. Der findes forskellige sikkerhedssko som er forsynet med stålkappe for at beskytter tæerne. Der findes også sko med sikkerhedssåler, der forhindrer at man træder f.eks. et søm op i foden samt fodtøj der er særligt egnet til at modstå urin og kemikalier.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:814\":{\"id\":814,\"name\":\"Sådan klæder du dig rigtigt\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/sadan-klaeder-du-dig-rigtigt\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nEn super god ridetur eller fin tid i stalden, uanset vejr og sæson sikrer du ved at klæde dig på med omtanke. Ja, vi kan naturligvis ikke vide, hvilket humør din hest vil være i, men med det rigtige ridetøj slipper du i alt fald selv for at fryse eller svede. Vi bad vores tøjdesigner, Ann-Therese Helgesson op tips til, hvordan man klæder sig på - uanset vejret.
\\r\\n✓ Ridebukser mindsker risikoen for gnavsår. Smag og behag afgør, om du ønsker ridebukser med fuld- eller knæskindsforstærkning, eller med silikoneforstærkning eller helt uden forstærkning. Sats på bukser med funktionsmateriale, som afviser snavs, er hurtigtørrende, vandafvisende og uv-sikre. Rider du i et par rideleggings, skal de være behagelige, og ikke have generende sømme.
\\r\\n✓ T-shirt, polo, let skjorte, funktionstop eller strikket trøje? Det afhænger af hvad og hvordan, du skal ride. Hvis du er i skoven og risikerer at rive dig på grene, er det fx godt at vælge en trøje med lange ærmer, så du beskytter dig på bedste vis.
\\r\\n✓ Sommer og regn hører desværre ofte sammen. Hvis du bare skal gå mellem stald og ridehus, fungerer en poncho fint, men hvis du kan se frem til en tur i skoven, er det smart at tage en regnjakke på.
\\r\\n✓ Med tynde sommerhandsker beskytter du dine hænder, samtidig med, at du opnår et bedre greb om tøjlerne.
\\r\\n✓ En ventileret letvægtshjelm sikrer, at du ikke får det for varmt, selvom du bliver udsat for sol.
\\r\\n✓ Med en taljetaske kan du have mobilen med dig hele dagen, når du kun er iført T-shirt og ridebukser. Praktisk og godt.
\\r\\n✓ Til sidst, vælg et par ridestøvler, jodhpurs, leggings eller chaps, som passer til netop dig.
\\r\\nFor ikke at fryse - eller svede unødigt - er lag på lag-metoden den bedste løsning. Du kan altid tage et lag af eller på under træningen. Ridesport er en fysisk krævende sport, hvor det er smart at bruge funktionstøj, som er tilpasset til den gren af ridesporten, du udfører.
\\r\\n✓ Ridebukser mindsker risikoen for gnavsår. Smag og behag afgør, om du ønsker ridebukser med fuld- eller knæskindsforstærkning, eller med silikoneforstærkning eller helt uden forstærkning. Sats på en vinterudgave i softshellstof. De er elastiske med fleece på bagpå og med børstet inderside, som forbedrer luftgennemstrømningen. Tag vinterundertøj på, hvor du fryser meget.
\\r\\n✓ Mange ryttere kommer til ridning i vest, mikrofleecejakke og med en jakke udenpå. Vesten, med elastisk stof i siderne, bør være tynd, men dog varme, hvor det virkelig gør nytte. En tynd vest gør forresten, at ridelæreren tydeligt kan se, hvordan du sidder og bevæger dig i sadlen.
\\r\\n✓ Rider du meget og vil gerne have bedre blodcirkulation i læggene, så de ikke bliver stive og hårde, er kompressionsstrømper helt perfekte. Det mindsker også træningsømheden bagefter. Men jeg vil nu også slå et slag for uldstrømper. Uld er et fantastisk materiale - året rundt.
\\r\\n✓ Sats på et par almindelige ridehandsker i smidigt kunststof med overhånd i blød mesh eller et par skindhandsker.
\\r\\n✓ Du kan tage en ridenederdel på undervejs til træning og ved opvarmning. Den varmer lårene, hvor man tit fryser.
\\r\\n\\r\\n✓ Godt og slidstærkt undertøj er et must. Invester også i en fleecetrøje eller en strikket trøje samt en tyk jakke. Hvis du fx skridter i en time, kommer man let til at fryse, hvis ikke jakken kan holde på varmen. Ved hård intervaltræning eller ved galoptræning, virker en skaljakke godt også i kulde, selvom du klæder dig på efter lag på lag-metoden.
\\r\\n✓ Med en overall får du automatisk meget varme omgående. Men undgå at tage for meget på. Det er aldrig sjovt at blive svedig og fugtig.
\\r\\n✓ En halsdisse er perfekt, så den kolde luft ikke trænger ind i jakken ved halsen. Du kan også tage den over hovedet under hjelmen, så halsdissen dækker dine kinder. Se halsdisse som et multiværktøj, når det blæser.
\\r\\n✓ Med kraftige handsker med vattering på overhånden, beskytter du dine hænder mod kulde samtidig med, at du opnår et godt greb om tøjlerne.
\\r\\n✓ Dine fødder er i særdeleshed udsat for kulde. Husk at du altid skal kunne bevæge dine tær, så lad være med at tage fem par strømper på og tro, at det løser problemet. Tæerne har behov for plads. Rid i stedet i flere lag med uldstrømper samt uldsåler. Også dine lår er udsatte om vinteren. Vælg derfor en længere ridejakke- eller frakke. Invester desuden i vatterede bukser samt ørevarmere for dine øres skyld.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:814.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/sadan-klaeder-du-dig-rigtigt\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/sadan-klaeder-du-dig-rigtigt\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/sadan-klaeder-du-dig-rigtigt\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:1424\":{\"id\":1424,\"name\":\"Ridebuksens alfa omega\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ryttarbyxans-a-o\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nAlle ridebukser er forskellige med hensyn til pasform, materiale og funktion. En ridebuks skal være behagelig at have på, så pasformen er absolut vigtigst. Prøv gerne flere forskellige for at finde den model, der sidder bedst på dig. Selvom alle ridebukser er strækbare, kan der være stor forskel på pasformen. Du skal kunne bevæge dig frit, så prøv gerne at bøje i knæene og gå ned på hug.
\\r\\nVores ridebukser er fremstillet i forskellige materialekombinationer og funktionsmaterialer, så du kan tilpasse dit valg efter årstiden og temperaturen. Vælg et materiale du finder behageligt. Det skal føles rart mod huden. Undersøg derefter de forskellige egenskaber ved materialekombinationen. Hvis bukserne er i firevejs-stretch, har de en ekstra god pasform og giver dig maksimal bevægelsesfrihed. Hvis du vælger et funktionelt materiale, er det normalt åndbart, men kan også være smudsafvisende, hurtigtørrende og UV-sikkert.
\\r\\nNogle modeller har yderligere funktioner. Vores stretchbuks i elastisk softshell er f.eks. foret med varmt fleece på indersiden, hvilket gør den til en populær vinterbuks. Der er også højteknologiske ridebukser med Icefil®, der holder dig kølig og transporterer fugt væk fra kroppen, Core Control Technology ™, som giver ekstra støtte til coremusklerne (mave og ryg) og Calf Fit System ™, der støtter både leg og ankel samt lindrer trykpunkter og friktion i støvlerne.
\\r\\nVælg ud fra dit behov. Silikone/PU giver, alt efter mønster og placering, et optimalt greb i sadlen. Buksen kan enten være med fullgrip i Silikone/PU eller kunstskind (Daewoo). Generelt giver fullgrip det bedste greb i sadlen, men det handler mest om din egen oplevelse og hvad der forbedrer netop din ridning. Ønsker man ikke fullgrip, så kan man vælge en knæforstærket buks med silikone/PU, kunstskind eller stof alene.
\\r\\nNormalt er taljen på ridebukser lidt højere bagpå for at undgå ubehagelige \\\"slip\\\", og at buksen gaber, når du sidder i sadlen. Sømmene er strategisk placeret, så de ikke nager, og benlukningerne er enten i elastisk materiale eller med velcro, hvilket gør det nemt og behageligt. De fleste modeller har standard benlængde, men vi har også modeller med ekstra benlængde. Praktiske lommer med eller uden lynlås og dekorative detaljer er med til at give et stilfuldt look.
\\r\\nBehagelig og mere strechty variant af ridebuksen med elastik i taljen og forskellige greb i silikone/PU.
\\r\\nBliv rideklar uden et tøjskifte! Anvendelsesmulighederne for chaps er mange. Brug dem som en overtræksbuks, der holder dig ren i stalden. De holder dig tør, når det regner eller sneer. Og naturligvis til ridebrug, hvor de støtter dine ben og giver et godt greb i sadlen. Du behøver ikke hoppe af hesten for at tage dem af. Bliv siddende i sadlen og åbn blot lynlåsene og det justerbare bælte i taljen. De klassiske materialer er ruskind og nappa. Der findes også modeller i varmt elastisk neopren med grip på knæene samt i vejrbestandig nylon, som både er lette at have med sig og tage på.
\\r\\nBukserne, der gør det skønt at ride ud i kulden! Tag dem uden på ridebukserne eller over et par termoleggings og nyd tiden med hesten. Vores termobukser er med fullgrib for at give det bedste greb i sadlen. De er foret, vandtætte og åndbare. Taljen er elastisk og sømmene tapede. Lynlås langs benet gør det nemt at tage dem af og på. Vil du have en mere moderne udgave, når du står bag barrieren eller er i stalden, så prøve en ridenederdel. Stilfuld, praktisk og dejlig varm. Selv når du sidder på hesten - naturligvis!
\\r\\n\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1424.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ryttarbyxans-a-o\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ryttarbyxans-a-o\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ryttarbyxans-a-o\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:2221\":{\"id\":2221,\"name\":\"Plejeråd: – beklædning\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Hööks stræber efter at fremstille produkter med god kvalitet og stiller høje krav til kvaliteten. Det er vigtigt at pleje produkterne på den rigtige måde, for at de skal holde så længe som muligt. Undgå at vaske produkter i tekstil unødigt, da det kan have negativ effekt på tøjets livslængde og også på miljøet.
\\r\\n\\r\\n
Funktionsbeklædning med vandafvisning / åndingsfunktion
\\r\\nTænk over ikke at vaske funktionsbeklædning unødigt. Det er dog værd at tænke over, at funktionsmaterialer, der ånder, får dårligere åndingsevne, når de bliver snavsede, også vandafvisningen kan formindskes, når materialet bliver snavset. Husk at følge vaskeanvisningen for det respektive produkt nøje. At lukke velcrobånd, lynlåse, knapper o.s.v. ved vask er med til at mindske slidtage. Brug ikke skyllemiddel ved vask af funktionsbeklædning, der det kan påvirke både tøjets funktion såvel som miljøet negativt.
\\r\\nVandafvisningen formindskes desværre altid gradvist på funktionsbeklædning både ved brug og vask. Hvis vandet på ydersiden holder op med at ligge som perler, kan imprægneringen gentages ved at opvarme produktet på lav temperatur ved fx strygning eller ved at tørretumble det.
\\r\\nHvis dette ikke længere virker, anbefaler vi, at man genimprægnerer tøjet. Husk at anvende en imprægnering uden fluorkarboner og følg tøjets vaskeanvisning ved imprægneringen.
\\r\\nKunststof
\\r\\nKunststofmaterialer er ofte relativt lette at pleje og kan sagtens vaskes i en almindelig vaskemaskine. Tænk over ikke at vaske funktionsbeklædning unødigt, det sparer både på tøj og miljø. Følg vaskeanvisningen omhyggeligt og brug ikke skyllemiddel. Undgå så vidt muligt også at tørretumble tøjet, men følg vaskeanvisningens anbefaling.
\\r\\nBomuld
\\r\\nVed vask af bomuldsprodukter, husk som sædvanligt at følge tøjets vaskeanvisning og undgå at anvende skyllemiddel. Tøj, der ikke tørretumbles, holder længere, og det sparer også energi.
\\r\\nUld
\\r\\nUldfibre er i sig selv smudsafvisende og antibakterielle. På grund af dette er det ofte nok at lufte et stykke uldtøj for, at det skal føles frisk igen. Ved vask af uldtøj er det vigtigt at følge tøjets vaskeråd omhyggeligt, da ikke alt uldtøj kan vaskes i maskine. Det er vigtigt ikke at vaske for varmt samt at anvende vaskemaskinens uldprogram i de tilfælde, hvor tøjet kan maskinvaskes. Hvis uldtøj vaskes for varmt med for hård en bearbejdning, kan ulden filte og tøjet krympe. Brug ikke skyllemiddel ved vask af uldbeklædning, da det kan skade uldfibren.
\\r\\nImprægnering
\\r\\nDe vandafvisende behandlinger, som Hööks bruger, er altid uden fluorkarboner (PFC-fri), fordi det er materialer, der er skadelige for både mennesker og miljø. Vandafvisning formindskes gradvis efter både vask og brug, og når det sker, anbefaler vi, at man genimprægnerer tøjet. Husk at anvende en imprægnering uden fluorkarboner (uden (PFC), og følg tøjets vaskeanvisning ved imprægneringen.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:234\":{\"id\":234,\"name\":\"Om hesten\",\"level\":2,\"parentId\":155,\"hasSubcategories\":true,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:235\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:236\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:2775\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:237\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:238\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:239\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:240\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:241\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:933\",\"typename\":\"Category\"}],\"content\":\"\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/om-hesten\":{\"id\":\"hooks-academy/om-hesten\",\"path\":\"/hooks-academy/om-hesten\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:235\":{\"id\":235,\"name\":\"Mindre lidelser og små skavanker\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten/mindre-lidelser-og-sma-skavanker\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\nHeste er store og følsomme dyr. Sørger du for jævnligt at tjekke hesten grundigt igennem, kan du opdage mindre lidelser og små skavanker, inden de udvikler sig og kræver dyrlægebehandling. Her kommer nogle relativt almindelige lidelser og skavanker som du normalt selv kan behandle, men er du det mindste i tvivl så kontakt din dyrlæge.
\\r\\nDe mindre sår som hesten ofte får, der ikke er så dybe og ikke bløder så meget, at de skal syes kan du selv tage hånd om. Rens såret med vand og sæbe eller en saltvandsopløsning. Sørg for at sårkanterne holdes rene, eventuelle hår omkring såret klippes væk, så det bliver nemmere at holde såret rent. Påfør et tyndt lag sårsalve eller spray med sårplaster/sårspray for at beskytte såret mod infektion. Nogle sår kræver bandagering for at forhindrer at der kommer snavs og skidt i såret.
\\r\\nMuk er en hudinflammation i hestens kodeled. Huden i kodeleddet er tynd og sart, så der kommer nemt sår, hvis hesten går på en mudret eller fugtig fold. Hvis disse sår inflammeres kaldes det for muk. Den bedste måde at forebygge muk på, er at sørge for at holde hestens ben så rene og tørre som muligt. Har hesten fået muk så er det vigtigt at du er omhyggelig med at behandle den, så det ikke spreder sig op ad benet. Spreder inflammationen sig til lymfekarrene kan hesten få lymfangitis. Lymfangitis gør at lymfekarrene ikke kan transportere væske væk fra vævet, hvilket bevirker at benet hæver voldsomt.
\\r\\nGentag behandlingen dagligt i 5-7 dage. Bliver det ikke bedre, så kontakt din dyrlæge.
\\r\\nHar hesten først har haft muk, så har den større risiko for at få det igen. Vær opmærksom herpå og sørg for at holde kodeleddene rene.
\\r\\nSur stråle er et bakterie-/svampeangreb i hoven. Forrådnelsen opstår oftest i selve strålen, men også andre dele af hoven kan blive angrebet. Hoven/strålen bliver blød og svampet samt ildelugtende. Årsagen er oftest dårlig hovhygiene og at hesten står på et vådt og beskidt underlag. Smalle hove med dybe kløfter kan også være en indirekte årsag.
\\r\\n