Ridebuksens alfa omega

Alle ridebukser er forskellige med hensyn til pasform, materiale og funktion. En ridebuks skal være behagelig at have på, så pasformen er absolut vigtigst. Prøv gerne flere forskellige for at finde den model, der sidder bedst på dig. Selvom alle ridebukser er strækbare, kan der være stor forskel på pasformen. Du skal kunne bevæge dig frit, så prøv gerne at bøje i knæene og gå ned på hug.

Kvalitet og egenskaber

Vores ridebukser er fremstillet i forskellige materialekombinationer og funktionsmaterialer, så du kan tilpasse dit valg efter årstiden og temperaturen. Vælg et materiale du finder behageligt. Det skal føles rart mod huden. Undersøg derefter de forskellige egenskaber ved materialekombinationen. Hvis bukserne er i firevejs-stretch, har de en ekstra god pasform og giver dig maksimal bevægelsesfrihed. Hvis du vælger et funktionelt materiale, er det normalt åndbart, men kan også være smudsafvisende, hurtigtørrende og UV-sikkert.

Nogle modeller har yderligere funktioner. Vores stretchbuks i elastisk softshell er f.eks. foret med varmt fleece på indersiden, hvilket gør den til en populær vinterbuks. Der er også højteknologiske ridebukser med Icefil®, der holder dig kølig og transporterer fugt væk fra kroppen, Core Control Technology ™, som giver ekstra støtte til coremusklerne (mave og ryg) og Calf Fit System ™, der støtter både leg og ankel samt lindrer trykpunkter og friktion i støvlerne.

Funktionalitet

Vælg ud fra dit behov. Silikone/PU giver, alt efter mønster og placering, et optimalt greb i sadlen. Buksen kan enten være med fullgrip i Silikone/PU eller kunstskind (Daewoo). Generelt giver fullgrip det bedste greb i sadlen, men det handler mest om din egen oplevelse og hvad der forbedrer netop din ridning. Ønsker man ikke fullgrip, så kan man vælge en knæforstærket buks med silikone/PU, kunstskind eller stof alene. 

Detaljer

Normalt er taljen på ridebukser lidt højere bagpå for at undgå ubehagelige "slip", og at buksen gaber, når du sidder i sadlen. Sømmene er strategisk placeret, så de ikke nager, og benlukningerne er enten i elastisk materiale eller med velcro, hvilket gør det nemt og behageligt. De fleste modeller har standard benlængde, men vi har også modeller med ekstra benlængde. Praktiske lommer med eller uden lynlås og dekorative detaljer er med til at give et stilfuldt look.

Ridetights/rideleggings

Behagelig og mere strechty variant af ridebuksen med elastik i taljen og forskellige greb i silikone/PU.

Chaps

Bliv rideklar uden et tøjskifte! Anvendelsesmulighederne for chaps er mange. Brug dem som en overtræksbuks, der holder dig ren i stalden. De holder dig tør, når det regner eller sneer. Og naturligvis til ridebrug, hvor de støtter dine ben og giver et godt greb i sadlen. Du behøver ikke hoppe af hesten for at tage dem af. Bliv siddende i sadlen og åbn blot lynlåsene og det justerbare bælte i taljen. De klassiske materialer er ruskind og nappa. Der findes også modeller i varmt elastisk neopren med grip på knæene samt i vejrbestandig nylon, som både er lette at have med sig og tage på.

Thermobukser

Bukserne, der gør det skønt at ride ud i kulden! Tag dem uden på ridebukserne eller over et par termoleggings og nyd tiden med hesten. Vores termobukser er med fullgrib for at give det bedste greb i sadlen. De er foret, vandtætte og åndbare. Taljen er elastisk og sømmene tapede. Lynlås langs benet gør det nemt at tage dem af og på. Vil du have en mere moderne udgave, når du står bag barrieren eller er i stalden, så prøve en ridenederdel. Stilfuld, praktisk og dejlig varm. Selv når du sidder på hesten - naturligvis!

 

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier