Ridestøvler og ridesko

Om man foretrækker ridestøvler eller ridesko er lidt en smagssag. Ridestøvler findes i mange forskellige modeller og prisklasser. Når man begynder at gå til ridning og måske ikke vil ofre det helt store på udstyr kan en kunstlæderstøvle være rigtig god. Den er også ideel til børn som stadig vokser. Kunstlæderstøvlen er desuden vedligeholdelsesfri og tåler vand i modsætning til en læderstøvle, der jævnligt skal pudses og plejes.

Forskellige modeller af ridestøvler

Hvilken model støvle man vælger, afhænger naturligvis af hvad man bedst kan lide og hvilken der føles mest komfortabel. Rider man stævner, kan det dog også have stor betydning for valget af støvler. Dressurstøvler er traditionelt stive i skaftet og de helt dyre modeller har oftest lynlåsen placeret foran på indersiden. Spring- og allroundstøvlerne er normalt mere bløde og behagelige. De har oftest snører foran på foden og en gennemgående lynlås bag på. Når du vælger støvler, så må de gerne være lidt til den høje side, da de vil synke sammen, når de først er gået til. Det synes ikke pænt, hvis støvlen ikke er høj nok. Hvis det i starten føles meget ubehageligt med de høje skafter, så kan man anvende en korkkile, og derved undgå gnavsår i knæhaserne.

Ridesko og støvleskafter/leggins

Ridestøvler giver en bedre støtte til schenklen end ridesko, men vil man helst have en ridesko så kan man komplettere denne med leggins/støvleskafter, så får man et støvlelignende udseende. Fordelen ved denne kombination er, at den oftest er billigere og det er betydelig lettere at finde noget som passer perfekt både på foden og benet, hvis man ikke passer standardstørrelserne.

Om vinteren, når man bruger lidt kraftigere og grovere fodtøj, kan det være nødvendigt at skifte stigbøjlerne til en større størrelse for at undgå at foden sidder fast i bøjlen.

Staldsko og staldstøvler

Vær opmærksom på at både ridestøvler og ridesko kun bør anvendes når du rider og ikke i stalden, da hverken såler, sømme eller lynlåse har godt af at komme i kontakt med f.eks. mudder og hestemøg.

Under staldarbejde og den daglige omgang med hesten, anbefales det at anvende robuste sko med kraftige såler. Der findes forskellige sikkerhedssko som er forsynet med stålkappe for at beskytter tæerne. Der findes også sko med sikkerhedssåler, der forhindrer at man træder f.eks. et søm op i foden samt fodtøj der er særligt egnet til at modstå urin og kemikalier.

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier