Western & Island

western_islandshastridning

Har du ikke lyst til den klassiske engelske ridning, men forsat gerne vil lidt mere end bare ”hygge-ridning”, så findes der yderligere to store dicipliner inden for ridesporten  - westernridning og islandshesteridning.

Rundt om i landet findes der ridecentre og træningsstalde med speciale i netop disse discipliner. Ønsker du råd og vejledning eller at finde frem til steder nær dig, så kan du kontakte Dansk Westernforening, http://www.dwf.dk/ eller Dansk Islandshestforbundet, www.islandshest.dk

Westernridning

Westernridning består af flere forskellige discipliner, f.eks. halter, reining, pleasure og trail. Der findes altså en diciplin til alle, uanset om man vil ride roligt og balanceret eller er til fart og spænding.

De mest almindelige racer indenfor westernridning er Quarter og Paint, men der findes ingen særlige krav til racen, så har du en hest og ønsker at prøve kræfter med westernridningen, så er det bare om at komme igang.

Islandshesteridning

At begynde at ride islandshest eller islænder som de også kaldes, er noget der tiltaler mange. Dels for at komme ud i naturen på hesteryg og dels fordi størrelsen på en islandshest ikke virker afskrækkende.

Islandshestene er ofte flinke, rolige og stabile heste, men de mangler på ingen måde power. Islandshestene er 4- eller 5-gængere, dvs. udover skridt, trav og galop har de også gangarterne tølt og evenuelt pas.

Hvis man er interesseret i at starte stævner, så er der forskellige gangartsklasser, hvor der lægges vægt på takt, harmoni og holdning. Konkurrencerne afvikles typisk på ovalbane, hvor hestene vises i en eller flere gangarter i forskelligt tempo. Man kan også deltage i Alrid stævner, som er en slags military for islændere.

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier