Planlægning af den daglige ridetur

planera_ditt_ridpass

Man kan selvfølgelig sagtens bare ride for sjovt, men hvis man ønsker at dygtiggøre sig, så kan det være en fordel at planlægge rideturen.

Inden du tager ud at ride, så planlæg gerne dagens træning i hovedet, hvilke planer har du for dagens arbejde og hvad vil du gerne opnå. Sørg altid for at du har den fornødne tid til både opvarmning, selve træningen og afskridtning.

Har du en unghest eller en hest som ikke er i særlig god form, er det vigtigt, at du indlægger flere korte skridtpauser.

I vinter månederne kan det være nødvendigt at anvende f.eks. et lændedækken, som minimum under opvarmningen og når hesten skridtes af.

Sådan her kan den daglige træning være planlagt:

  • 10 minutter: Skridt, først med lang tøjle og efterfølgende afkortet tøjle.
  • 10 minutter: Trav, letridning skiftevis på lige og buet spor, kontroller at hesten reagerer på anholdninger og den fremaddrivende hjælp. Slå efterfølgende over i galop og gør som i traven. Når hesten er varm i kroppen, så skridt med halvlange tøjler og lad den puste ud inden du begynder med de egentlige øvelser.
  • 20-25 minutter: Træn de planlagte øvelser, varier med korte skridtpauser efter behov.
  • 5-10 minutter: Lad hesten strække ud i en lidt dybere og rundere form i trav og eventuelt også galop.
  • 5-10 minutter: Skridt hesten af. Træk den gerne, hvis muligt, således at både du og hesten har mulighed for at puste ud og strække ud. Hvis du vælger at gå med hesten, må du gerne løsne sadelgjorden en smule, så hesten får endnu nemmere ved at slappe af.

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier