Sundt hestehold

Godt og sundt hestehold bygger på den viden du har, når det drejer sig om, hvad der er bedst for hesten. Dette gælder især fodring, træning og den daglige pasning.

Har du hesten opstaldet, så skal stedet opfylde særlige krav og anbefalinger iht. lovgivningen om Hold af heste, det er f.eks. krav til boksstørrelsen, lofthøjde osv. som skal efterfølges. Staldmiljøet skal være godt, hesten må ikke udsættes for træk, fugt, støv eller støj. Du skal sørge for at hesten har et godt og tørt underlag at stå/ligge på. Går hesten i løsdrift skal den have mulighed for at kunne gå i læ for stærk sol, regn og vind. Går hestene ude hele vinteren, så skal der endvidere være en ren og tør liggeplads til dem.

Hesten skal have adgang til godt og afbalanceret foder, hvis ikke den har fri adgang, så skal den fodres mindst tre og allerhelst flere gange om dagen. Hesten skal have fri adgang til drikkevand.

Hvis hesten er opstaldet bør den dagligt komme på fold. Den bør også have mulighed få gå sammen med eller have kontakt med andre heste. Foldene må gerne tilbyde en eller anden form for beskæftigelse, f.eks. en bold eller birkekviste, hvis din hest nemt kommer til at kede sig. Hegnet skal være udformet således at hesten ikke kan komme til skade, eventuelt hegnstråd/bånd skal være velspændt, pigtråd må ikke anvendes.

Heste har bedst af at bevæge sig, det er vigtigt at du kan tilbyde dem en god og varieret træning, så de derved får mulighed for at udvikle sig, blive stærkere, holdbare og få brugt deres energi.

Hesten skal tilses dagligt selv om den går på græs. Du skal sikre dig, at hesten har det godt. Lav dig nogle rutiner vedr. det det daglige arbejde med hesten, så vil du få en glad og harmonisk hest – og får nogle fantastiske oplevelser!

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier