Sådan plejer du dit udstyr

ta-hand-om_din_utrustning

Vær omhyggelig med at pleje dit udstyr. Det holder længere og det bliver mere behageligt at bruge både for dig og hesten. Gør det til en rutine at tørre udstyret over efter hver ride- eller køretur. Bliver det først til en vane, så tager det ikke lang tid.

Alt udstyr i læder, som f.eks. sadel, trense, grime, gamacher, ridestøvler eller ridesko tørres over med en let fugtet svamp eller klud med en smule lædersæbe. Efter behov smøreres læderet ind i læderbalsam/fedt eller læderolie, som både beskytter og plejer læderet. OBS. Læderstøvler og sko skal have skosværte og imprægnering - ikke læderbalsam/fedt eller olie. Brug gerne et sadelovertræk til din sadel, så den beskyttes mod snavs og støv. Alt læder opbevares bedst på et tørt og ikke for varmt sted. Lad aldrig fugtigt læder tørre på en radiator, på gulve med gulvvarme eller lignende steder, da læderet i så fald vil sprække eller revne og derved gå i stykker.

Benbeskyttelse i neopren eller kunstlæder kan du med fordel skylle efter brug.

Sadelunderlag bør børstes rene og have mulighed for at tørre, hvis de er blevet fugtige. Det er vigtigt at holde sadelunderlagene rene og vaske dem ofte – ellers får hesten nemt knopper på ryggen under sadlen.

Pudsevejledning til trense

1) Start med at skille trensen helt ad.

2) Brug en let fugtet svamp eller klud med lædersæbe og rengør læderet grundigt. Brug ikke for meget vand. Hvis du bruger en glycerinsæbe, så opblød i stedet sæben og lad svampen være tør.

3) Lad læderet tørre.

4) Smør læderet ind i læderbalsam/fedt eller læderolie.

5) Poler spænderne og rengør alle hullerne.

6) Skyld og tør biddet.

7) Saml trensen igen.

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier