Strigling af hesten

skota _och_rykta_hasten4

At du ønsker at passe og pleje din bedst muligt er en selvfølge. Men hvilke krav stiller det til dig i forbindelse med pelspleje og strigling?

At du strigler og renser hove på hesten, er en naturlig del af hestens daglige pleje og omsorg. Samtidigt med du strigler, tjekker du, at den ikke er øm, hævet eller skulle have fået sår. Jo oftere du gør dette, desto hurtigere vil du opdage, hvis der er noget galt.

Hvilke strigler man bruger afhænger af hvilken pels hesten har, om den er langhåret, klippet, mudret eller lignede. Hvis du har en langhåret og meget beskidt hest, kan du med fordel bruge en stiv børste med korte eller lange hår. Har du derimod en klippet hest, som er mere følsom i skindet, er en blød strigle at foretrække.

Der findes mange forskellige slags strigler. Nogle er lavet af kunstfibre og andre af naturfibre, f.eks. hestehår. Har du en hest som ofte får elektrisk stød på grund af statisk elektricitet, så brug strigler med naturfibre. Der findes strigler i forskellige størrelse og vælger du én som passer til din hånd, bliver det nemmere at strigle med den.

Striglingen gør ikke kun hesten ren og blank, men medvirker også til en øget blodcirkulation hos hesten. Når du børster og strigler hesten, skal det altid ske i hårets retning. I hovedet og rundt om øjnene er hesten ofte mere følsom. Her kan du anvende en blød pandebørste eller hovedstrigle.

Hovene bør renses dagligt og det er en smagssag, hvilken hovrenser du vælger. Man kan få en hovrenser med børste, så man nemt og hurtig kan børste løstsiddende snavs og skidt væk. Samtidig med du renser hovene, så tjek at eventuelle sko sidder som de skal.

Man og hale skal også redes igennem. Brug gerne en speciel man- og halebørste eller fingrene. Hvis du jævnligt bruger showshine eller pelsglans, bliver halen ikke så let filtret.

Næsebor og øjne bør altid tørres rene. Dette kan gøres med en fugtig svamp eller klud.

Forslag til indhold i strigletasken/kassen

  • Stiv strigle
  • Blød strigle
  • Plastikstrigle
  • Gnubber
  • Pandebørste/hovedstrigle
  • Hovrenser
  • Hovbørste
  • Svamp og/eller klud

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier