Massage og udstrækning

strechning_massage4

At massere og udstrække sin hest er i langt de fleste tilfælde særdeles godt for hesten, men det kræver at du får hjælp at en uddannet massør.

Ved hårdt arbejde, overbelastning - måske på grund af fejltilpasset udstyr eller en skade, kan musklerne trække sig sammen og blive stive, hvilket påvirker hestens bevægelighed og gang. Både ved massage og udstrækning kan du tidligt i forløbet opdage eventuelle muskelspændinger, som ofte er tegn på at noget er galt. På denne måde kan du forhindre at en egentlig skade opstår.

Massage

Ved massage forbedres blodcirkulationen og affaldsstoffer transporteres bort fra musklerne, hvilket nedsætter risikoen for træningsskader og halthed. Når muskelspændinger løsnes op forsvinder smerten, mobiliteten og evnen til at udføre arbejdet forbedres. De positive effekter ved massage er mange.

Udstrækning (Stretching)

Hvis hesten skal strækkes ud, så skal den have været i gang og være blevet ordentligt varm i kroppen. Ved at udstrække hesten efter træningen, så minimeres risikoen for muskelømhed, da affaldsstofferne udskilles hurtigere. En muskel som udstrækkes bliver mere elastisk og er derfor mindre modtagelig for spændinger og andre skader.

At give hesten massage eller udstrække den behøver ikke at være kompliceret. Ved at strigle hesten grundigt, giver du den rent faktisk allerede en slags massage. Hvis du ønsker at lære at massere og udstrække hesten mere effektivt, findes der en del litteratur, film og også mange kurser, du kan tilmelde dig.

Har din hest behov for massage?

På Dansk Hestemassørforenings hjemmeside, www.dhmf.dk findes der en liste over certificerede og diplomerede hestemassører.

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier