Hovpleje

hovvard3

"Uden hov ingen hest", siger man – og det er korrekt! Hvis ikke man passer og plejer hestens hove og sørger for at de har det godt, så fungerer resten af hesten heller ikke.

Du bør tjekke din hests hove mindst en gang om dagen. Hvis du rider eller kører skal du kontrollere hovene både før og efter du har redet eller kørt. Gør det til en vane at føle på hestens hove, så du kan opdage, hvis en af hovene er varmere end de andre. En varm hov er nemlig tegn på at noget er galt.

Hver 6.-8. uge bør du lade en faguddannet/registreret beslagsmed tilse din hests hove. Går der for lang tid mellem beskæringerne/skoningerne bliver hovene for lange, hvilket belaster sener og led unødvenligt.

Ikke alle heste har brug for sko, men alt afhængigt af hvad hesten bruges til og hvor ofte, så kan det være en fordel at sko den. Både for at undgå at hovene slides, men også hvis den har behov for mordax.

Om vinteren, når der er sne og is, kan det være godt at bruge mordax på den skoede hest. Ellers risikerer du, at hesten glider og bliver skadet. Også om sommaren kan det være nødvendigt med mordax, hvis man rider eller springer på en græsbane. Vær opmærksom på, at det kan være nødvenligt at bruge klokker og gamacher/bandager for at beskytte hestens ben og hove mod trampeskader.

Tips:

På hjemmesiden hovpleje.dk kan du søge efter registrerede beslagsmede i netop dit område.

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier