At trække med hesten

leda_hasten3

Al håndtering af hesten bør foregå så sikkert som overhovedet muligt – både for dig og hesten. Når du f.eks. skal trække hesten til og fra folden, skal du enten anvende en trense, hingstebid eller grime og træktov. Du må ALDRIG vikle træktovet rundt om hånden eller lægge det over skulderen, da dette kan være særdeles farligt, hvis hesten bliver bange og trækker af sted med dig.

Trækker du hesten ud på fold, så skal du gå med ind på folden og dreje hesten rundt, så den står med fronten mod udgangen, inden du slipper den. Dette gør du for at undgå at blive sparket, hvis hesten sparker bagud i kådhed, når den slippes fri. Er I flere til at trække hestene ud og de skal gå på samme fold, så trækkes alle hestene ind på folden og drejes rundt mod udgangen. Sørg for at der er en afstand på min. 3 meter mellem hestene. Alle hestene slippes fri samtidigt.

Når du trækker hesten ind eller ud gennem en dør eller selve boksen, så er det vigtigt at sørge for at hesten ikke kan sidde fast med f.eks. dækkenet eller sadlen. Hesten kan gå i panik og i værste fald trække af sted med bokslågen eller døren, hvis det er dørhåndtaget den sidder fast i.

Når du skal trække hesten til og fra ridebanen/ridehuset, så bør du altid tage tøjlen over hovedet på hesten, dvs. den bør ikke hænge om halsen, medmindre den har en hjælpe tøjle på. Skal du trække hesten ud af ridebanen og i er flere, der går samtidig, så hold en afstand svarende til en hestelængde.

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier