Hjelme

At bruge hjelm bør være en selvfølge for alle der rider eller kører. Ryttere på meget højt niveau, både inden for springning og dressur, bruger hjelm både under træning og konkurrence.

En hjelm kan have en afgørende betydning for en ulykkes udfald. For at kunne være sikker på at hjelmen yder den optimale beskyttelse, skal den have den rigtige sikkerhedsmærkning. Alle Hööks hjelme opfylder de gældende standardkrav for ridehjelme. Rideklubber under Dansk Rideforbund kræver at alle deres medlemmer anvender en sikkerhedsgodkendt ridehjelm, når de færdes til hest på klubbens område. Se Mærkning af ridehjelme.

Der findes forskellige typer af ridehjelme. Det er i første omgang hjelmens ydermateriale som af praktiske grunde er designet for at passe bedst muligt til den pågældende disciplin. Eksempelvis skal en travhjelm let kunne tørres af, da den ofte bliver udsat for grus og mudderstænk.

Prøv ridehjelmen på

Det allervigtigste er at hjelmen sidder korrekt og er komfortabel. Den må ikke være for stor og skal frem for alt beskytte pande, tinding og baghoved. Hvis hjelmen er for stor, kan den ikke yde optimal beskyttelse, hvis uheldet er ude, da den kan glide frem eller tilbage.

Hjelmstørrelsen er den samme som hovedets omkreds i centimeter. Når hjelmen tages på, så tilpas hagerem og evt. nakkeskrue. Vær omhyggelig med tilpasningen, så den sidder korrekt.

Hjelmen må ikke være for varm og den skal være let at justere. Hjelmen sidder korrekt, når skyggen peger lige frem, den må altså ikke pege op eller ned. Det er også vigtigt at hjelmen ikke er for tung.

Kassér hjelmen hvis den har fået slag eller stød

Tjek regelmæssigt hjelmen for skader. Vær opmærksom på, at ikke alle skader er synlige. En hjelm som har været udsat for et kraftigt slag eller stød bør altid kasseres. Dette gælder også hvis du f.eks. er kommet til at tabe den på staldgulvet eller har stødt den hårdt imod en væg. Den beskyttende funktion kan være nedsat eller mistet som følge heraf. For at være på den sikre side anbefaler vi derfor, at man udskifter sin hjelm med et par års mellemrum.

Opbevar hjelmen korrekt

Når hjelmen ikke er i brug, så bør du opbevare den tørt og rent og gerne på en hjelmknage. Transporter hjelmen i en særligt egnet taske til og fra stalden, og læg aldrig hjelmen i direkte sollys, f.eks. i en vindueskarm eller bag i bilen. Brug aldrig kemiske opløsningsmidler til rengøring. Langt de fleste hjelme kan rengøres med en fugtig klud og mild sæbe. Følg altid den brugs- og plejeanvisning som følger med hjelmen.

Se alle ridehjelme! >

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier