Forsikringer

forsakringar

Skal du begynde eller rider du allerede, så er det vigtigt, at du har styr på dine forsikringer. Som rideskole- eller privatrytter er det ikke sikkert, at du er forsikret gennem din rideklub. Har du allerede en ulykkesforsikring, så tjek om den også dækker ved ridning. Det er ikke alle forsikringer som gør det.

Nogle mener, at de kan spare penge ved ikke at have deres hest forsikret, men det kan i værste fald ende med at blive en bekostelig affære. Hvilket selskab og hvilken slags forsikring du skal vælge findes der ingen konkrete svar på. Synes du det er vanskeligt, så hør andre hvilke forsikringer de har og kontakt efterfølgende de forskellige selskaber for råd og vejledning.

De mest almindelige typer hesteforsikringer, udover den lovpligtige ansvarsforsikring, er livs-, uanvendeligheds- og dyrlæge/sygeforsikringer.

  • En livsforsikring dækker, hvis hesten dør eller bliver så skadet eller syg at dyrlægen anbefaler aflivning i henhold til dyreværnsloven.
  • En uanvendelighedsforsikring dækker, hvis hesten bliver syg eller skadet og derfor ikke kan bruges til et bestemt formål.
  • En dyrlæge/sygeforsikring kan dække visse udgifter i forbindelse med undersøgelser og behandling af hesten.

Dyrlægebehandlinger er generelt meget dyre, især hvis du ikke har en forsikring, da du som ejer selv står for alle udgifterne, i modsætning til os mennesker, der nyder godt af velfærdssamfundet.

Der findes også en del tillægsforsikringer som f.eks. foster/føl-, og driftstabsforsikringer (for virksomheder) med flere. Enkelte forsikringer dækker også personskader forårsaget af hesten.

Her er nogle eksempler på forsikringsselskaber, der forsikrer heste:

Alm. Brand: www.almbrand.dk
Dansk Hesteforsikring: www.dansk-hesteforsikring.dk
First: www.first.dk/
Kongeriget Danmarks Hesteforsikring: www.kdh.dk/
Tryg: www.tryg.dk

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier