Sortér efter
Pris˄˅
Tilføjet˄˅

Skopleje


TIPS & RÅD OM,
hvordan du plejer dine sko!

HUSK AT...

Såler sikrer ikke bare komfort og pasform, de absorberer desuden også fugt, hvilken sikrer, at fødder og sko har det meget mere behageligt.

BRUGE DINE SKO RIGTIGT
Det hårde staldmiljø kan ødelægge læderet og sålernes lim. Derfor fraråder vi, du bruger ridestøvler/jodhpurs som staldstøvleer/sko. Brug i stedet for fx gummistøvler eller gør alternativt dine støvler/jodhpurs rene hver gang, du har brugt dem.
 
GÅ UD FRA MATERIALET
Brug altid det skoplejemiddel, der anbefales. Det er specíelt fremstillet til at passe til skoens materiale. Nogle materialer er sarte, og kræver særlig pleje fx ruskind og nubuck.
 
NYE SKO/STØVLER
Tænk over, at nye sko/støvler ikke er beskyttet tilstrækkeligt mod snavs og fugt. Imprægner eler puds sko/støvler, inden du tager dem i brug første gang og derefter med jævne mellemrum – så holder de længere.
 
LYNLÅSEN OGSÅ SKAL VEDLIGEHOLDES
Børst den ren med en lille børste og aftør den efter behov. Pres aldrig en lynlås, der sætter sig fast, og husk at fjerne eventuel jord og sand. Åben lynlåsen hele vejen, iden du tager sko/støvlen på, eller kan lynlåsen gå i stykker.
 
SKIFTE SÅLER OFTE
 
 

BRUGE STØVLESKAFTER

Brug altid støvleskafter/støvlehængere. Det beskytter både læder og lynlås og bevarer støvleskafternes form, så de ikke falder sammen.
 
AF OG PÅ
Brug altid skohorn, når du tager dine sko/støvler på – så holder hælkappen længere. Brug støvleknægt, når du tager dem af.
 
Pas på dine sko & støvler, så holder de længere!
Med den rigtige pleje, bliver læder ofte pænere som tiden går.
 
 

CLEAN

Læder Børst snavs væk med en skobørste og brug fx lædersæbe til genstridige pletter.
Olieret læder Børst snavs væk med en skobørste og brug fx lædersæbe efter behov.
Kunstlæder Børst snavs væk med en skobørste og brug en klud med mild sæbeopløsning efter behov.
Laklæder Brug lotion eller spray til laksko.
Ruskind nubuck Brug ruskindsbørste eller slibeklods. Slib ekstra på pletter, saltrande og blanke partier. Brug rengøringsmiddel efter behov.
Blandings-
materialer
Børst snavs væk med en skobørste og brug rengøringsmiddel til det respektive materiale.
   
 

CARE

Læder Smør dem med læderbalsam/skocreme i enten naturfarvet eller den rigtige farve. Lad cremen tørre i 15 min. Børst så cremen ind i læderet. Polér efter med en klud for at gøre det blankt.
Olieret læder Behandl med olie, læderbalsam eller spray. Læderet får en nyolieret udtryk, som også beskytter og imprægnerer. Husk at lyse sko over tid bliver bliver mørkere.
Kunstlæder Brug pudsesvamp til at forbedre blankheden. Brug skosværte/selvpolerende creme til at forbedre farven.
Laklæder Brug lotion eller spray beregent til laksko.
Ruskind nubuck Brug en specialcrreme, som genopretter og imprægnerer. Lad cremen virke i 10 min. Børst så ydersiden op med en ruskindsbørste.
Blandings-
materialer
Vælg pleje efter det respektive ydermateriale.
   
 

PROTECT

Læder Brug imprægneringsspray for at sikre en vandafvisende yderside. Undersåler i læder beskyttes med specialimpregnering. Som alternativ kan du forsåle sko/støvler.
Olieret læder Brug imprægneringsspray, så forbedrer du holdbarheden mod fugt.
Kunstlæder Brug imprægneringsspray som virker på kunststof.
Laklæder Brug ikke imprægneringsspray på laksko.
Ruskind nubuck Brug imprægneringsspray, lad det tørre. Børst ruskindssiden op med en ruskindsbørste. Gentag efter behov. Lad det tørre indimellem.
Blandings-
materialer
Brug imprægneringsspray.