Udmugning

Foruden træning og den daglige pleje og pasning af hesten, så skal der også muges ud, ordnes stald og foldene skal holdes rene.

For at hesten skal kunne føle sig godt tilpas, skal luften i stalden være ren og frisk. Dette er en af grundene til, at det er vigtigt at muge ud og holde boksen ren og tør.

Det er forskelligt hvordan man vælger at holde madrassen i boksen. Man kan f.eks. vælge at lave en madras af et tykt lag strøelse og fjerne klatter og våde plamager dagligt. Ny strøelse fyldes op efter behov.

Man kan også lade hesten gå på dybstrøelse, hvor man kan strøer kalk i bunden, lægger hele flader af halm og efterfølgende afslutte med et løst lag halm. Madrassen for lov at ligge og "brænde sammen" og holdes ren ved blot at tilføre nyt halm. Man anvender ofte denne metode i løsdriftsstalde, da det er meget tidsbesparende. Der muges traditionelt kun én gang om året.

Hvis hesten står på halm, så vælger man mange steder at muge boksen i bund hver 14. dag for dagligt at supplere op med nyt halm.

De mest almindelige former for strøelse er halm, spåner, tørv, hør, træpiller eller halmpiller. Det er vigtigt, at man vælger strøelse af en god kvalitet - det skal lugte frisk og ikke støve.

Spara

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier