Reflekser

Det at bruge reflekser er en meget billig livsforsikring. Allerede ved tusmørke, så nedsættes chancen for at opdage en gående/ridende uden reflekser markant.

I mørke ses du først af bilisterne på 20 til 30 meters afstand. Hvis du derimod bærer reflekser så øges afstanden til 100-125 meter, hvilket kan være forskellen mellem liv og død.
Vær opmærksom på at en våd vejbane eller regn og sne, gør at du bliver endnu vanskeligere at få øje på.

I Danmark findes der særlige lovkrav til hvilke reflekser du skal anvende, når du rider og det er mørkt.

For eksempel skriver Rådet for Sikker Trafik følgende på www.sikkertrafik.dk:
"Rider du, når det er mørkt, skal du have en lygte på venstre ben. Lygten skal lyse hvidt fremad, rødt bagud, og være synlig på mindst 150 m afstand. Hesten skal have refleksbånd på alle fire ben, og de skal være mindst fem cm brede. Vil du være mere synlig, kan du tage en refleks- eller diodevest på, og give hesten et lyst dækken på, gerne med påsyede refleksbånd".
Det er også godt, hvis hestene på folden har reflekser på dækkenet og/eller grimen. Risikoen for en ulykke minimeres, hvis hestene skulle rende ud af indhegningen og det er mørkt.

Forslag til yderligere reflekser under ridning i trafik:

  • Halerefleks, ses bagfra
  • Stigebøjlerefleks, ses både forfra og bagfra
  • Refleks fortøj, ses godt både forfra og fra siden
  • Pandelampe, så du selv kan se

Vær opmærksom på at en refleks' levetid er cirka tre år. Udsættes refleksen for slidtage i form af f.eks. sand og grus, forkortes levetiden. Du kan teste om en refleks stadig virker ved at hænge den op sammen med en ny refleks i et mørkt rum og efterfølgende lyse på den med en lommelygte i en afstand af cirka fire meter. Er den gamle refleks markant svagere end den nye, så er på tide at udskifte den.

Spara

Der er ingen produkter, der matcher de valgte kriterier