• . 60 dages fuld returret!*
  • . Vi sender inden for 1-3 hverdage
  • . Fragt 49 kr - gratis fragt over 2000 kr!
 

 

Hööks historie - Hööks

Hööks historie

Hööks - en lang historie...

Begyndelsen

Eventyret om Hööks begynder allerede tilbage i 1931. Dengang åbnende Bengt Hööks stedfar, Oscar Waern, et lille sadelmagerværksted i byen Eksjö i Småland.

Op igennem 1930-1940'erne var hesten først og fremmest et arbejdsredskab for landbrug og hær. Det var meget usædvanligt at benytte hesten til at ride på eller til andre fritidsaktiviteter - det var i det store og hele et ukendt begreb.

De fleste byer havde eget sadelmagerværksted, men Oscar Waerns virksomhed blev kendt over hele Norden. Virksomheden blev en vigtig leverandør til det svenske forsvar.

Hesten var en vigtig del af menneskenes hverdag, og Oscar Waerns firma voksede. På sit højdepunkt havde han ca. 100 ansatte (fra 15 forskellige nationaliteter!) fordelt på syv forskellige værkstæder. Man fremstillede først og fremmest seletøj og sadler. Alt blev håndsyet!

Den største enkeltordre til forsvaret var på hele 5.000 styk seletøj. Oscar Waern fik medalje af Kong Gustav V for sin indsats under krigsårene.

I løbet af 1950'erne ændredes forudsætningerne. Samfundet blev motoriseret og hestene kom til at spille en meget mindre rolle. Dette betød, at antallet af heste blev mindre, og at der kom til at gå mange år, før tendensen vendte. I begyndelsen af 1970'erne sker der en stor ændring med ridesporten. Fra et være et særsyn for de få bliver ridning forvandlet til en folkesport, og antallet af heste stiger igen.

Bengt Höök, som gennem flere år havde rejst rundt i Sverige som sælger af rideudstyr, købte selskabet af sin far i 1976. Hööks Hestesport var født!

Nye vinde!

Vores bestræbelser med at tilbyde kunderne bedre kvalitet til lavere priser var banebrydende! Kundernes positive reaktion var enorm, og selskabet blev hurtigt meget populært.

Vi sendte det første postordrekatalog ud i 1979. Det var et meget enkelt katalog - 16 håndskrevne sider trykt i sorthvid.

Efterfølgende kataloger udviklede sig i takt med selskabet.

Hööks vokser

Foruden at sælge varer i butikken i Mossebo og på postordre, rejste Bengt gennem mange år rundt med familien og solgte på markeder og ved stævner i hele Sverige. Dette var enormt populært og gav kontakt med mange interessante og dejlige hestemennekser.

I midten af 1980'erne blev de gammeldags lokaler i Mossebo for små. Firmaet flyttede ind til Tranemo 1986, hvor både butik og postordre fik mulighed for at vokse.

1988 blev Bengt Höök udnævnt til Sadelmagermester.

Hööks udvidede lokalerne i Tranemo flere gange, inden vi måtte erkende, at vi måtte have mere plads. I 2000 besluttede vi at flytte til nybyggede lokaler i Borås for at kunne møde den store efterspørgsel.

I takt med at ridesporten og Hööks vokser, har rideudstyret også udviklet sig til at blive mere funktionelt og modeinspireret. Det tager vi hånd om ved, at vi har vores egen produktudvikling. Større kvantiteter har også betydet, at vi kan handle direkte hos producenten og dermed holde priserne nede.

Internettet

Vi 1999 åbnede hjemmesiden på Internettet i Sverige, Norge, Danmark og Finland, hvilket omgående blev en enorm succes! Foruden at bestille varer og kataloger kan vores kunder nu også hente information og gode ideer om heste og rideudstyr. Hjemmesiden er i dag en af de mest besøgte i hestebranchen i Norden!

Butikkerne

I 1992 åbnede vi den første butik i en anden by - Trollhättan - og i takt med, at selskabet vokser, åbner vi flere butikker.

Det plejer at være rigtigt populært, når vi åbner en ny butik, og vi mærker tydeligt, at vi er ventet med længsel nye steder!

Personalet i vores butikker er selv hestefolk, som gerne deler ud af deres erfaringer og viden. Vi kan det der med heste!

Idag & imorgen

Hööks er i dag den største udbyder indenfor rideudstyr i Norden. Vi omsætter for ca. 450 millioner SEK millioner svenske kroner og er ca. 350 engagerede medarbejdere, som gør alt, hvad de kan, for at servicere vores kunder.

I dag er vores hjemmeside sammen med vores butikker og kataloget vores vigtigste muligheder for at nå ud til dig som kunde.

Vi har en arv af viden, produktudvikling og serviceånd, hvis oprindelse rækker næsten 80 år tilbage i tiden. Ved at være tilgængelige 24 timer i døgnet for vores kunder, syv dage om ugen, gør vi alt, for at imødegå de krav, der stilles til os.

Hjørnestenene i vores virksomhed er, at vi skal være serviceorienteret, kvalitetsbevidste, konkurrencedygtige på pris, engagerede og lydhøre.

Har du synspunkter (både ris og ros) vil vi meget gerne høre fra dig, så vi kan fortsætte med at udvikle os til dit bedste!